perjantai 14. huhtikuuta 2017

Friggs testaus

Pääsin 25 henkilön joukkoon kokeilemaan Friggsin uutuus riisi-/maissikakkuja ja vitamiini poretableteita. Tämä osuikin hyvään saumaan herkuttelujen jälkeen. 

Lisäksi perhettämme on viime päivät vaivannut flunssanpoikanen. Ajattelin jo selviäväni osumitta, mutta kyllä se "nakki napsahti" ja kipeäksi tulin. C-vitamiiniporeet lähti testattavaksi, jos vaikka ei flunssa ihan kokonaan iskisi päälle. 
Maku oli hyvä, ei sellainen kirpeä, joka laittaa suun kiristymään vaakatasoon ja leukaperät happamuudesta kireiksi. 

En löytänyt ohjeistusta lasten annokseen, mutta esikoululainen tyttömme halusi maistaa tätä appelsiinin makuista C-vitamiiniporetta ja laitoin Hänelle vesilasiin puolikkaan poreen. Hyvin meni alas ja tytär pyysi lisää. Sanoin, että kerran päivässä riittää. Myös mandariinin makuinen pore nousi suosikkien joukkoon.

Lisäksi makutestiin kuului vadelman makuinen D-vitamiinipore, mutta sen maku oli mielestäni hiukan "teollinen". Kehittelyä siis vielä kaipaa. Magnesium-pore oli minulle täysin uusi juttu. Makuna sitruuna. Se ei kuulu suosikkeihini, joten sen kokeilu jäi vähemmälle. 




Mutta mutta, niistä riisi-/maissikakuista. 


Viimeisin makuhavainto riisikakuista on varhaisesta lapsuudesta ja mauttomiahan ne silloin olivat. Onneksi tuotekehittely on mennyt eteenpäin ja makuvaihtoehtoja on tullut ihan huimasti lisää. 



Ensimmäinen superinnokas testaaja oli pari päivää sitten synttäreitään juhlinut 3-vuotias poikamme. Hän oli heti mukana maistelemassa ja ensimmäinen maku sattui olemaan kvinoa-pellavansiemen-merisuola. Hän söi puolikkaan ja lausahti, "Äiti, anna pokkornia lisää". Hän siis yhdisti maun ja rakenteen pop corniin. Ihana poika ! 

Myös toinen maissikakku-merisuola nousi suursuosikiksi. Muutaman päivän jälkeen jouduin jo sanomaan, ei enää lisää, koska Hän söisi niitä varmasti kerralla koko paketin, jos vaan antaisin. 

Omaksi ja myös äitini, suosikiksi nousi ohut supersiemenillä maustettu pellavansiemenet-rosmariini. Lisäksi nämä ovat luomua. Paketti loppui nopeasti ! Aion ehdottomaksi hankkia sitä ruokakaupasta lisää.

Maustetuista vaihtoehdoista kermaviili-sipuli oli hyvä, josta myös avoppini piti. Hän sattui olemaan meillä, parin päivän "rentouttavalla" reissulla. Suolaisuutta tuntui tästä versiosta löytyvän. Tämä maku on 80% kokojyvää. 



Seuraavaksi edessä olikin ideariihi, mitä kakkusien päälle voisi laittaa. 

Ensimmäisenä kokeilin merisuola version päälle Nutellaa, vadelmia, pensasmustikoita, kookoshiutaleita ja suklaakastiketta. Arvatkaa vaan, mikä suklaapommi se oli ! 

Seuraavaksi meni kokeiluun eri makuvaihtoehdoilla olevat pohjalliset ja päälle ihan perus pizzatäytteet. Tomaattimurskaa yrteillä, tonnikalaa, tomaattia ja juustoraastetta. Pariksi minuutiksi uuniin, niin että juusto saa väriä ja valmista tuli. Maistelin näitä äitini kanssa päivällisellä, salaatin kera. Hän tuntui pitävän mausta ja rakenteesta. Itse en pitänyt siitä, että pohja meni pehmeäksi tomaattimurskan ansiosta.

Ja sitten neljällä erilaisella täytteellä olevat vaihtoehdot. 

Ylimmäisessä appelsiinimarmeladi, jonka päälle oli tarkoitus laittaa päärynää, mutta koska olivat kaupassa tosi huonon näköisiä, vaihtui se omenaan. 

Avocado tahna ja paprika. Helppo ja nopea.

Kesäisiä mansikoita, Nutellaa ja kinuskikastiketta. Nam ! 

Ja viimeisenä vaihtoehtona paikallisen Birkala kalatehtaan erikoisuutta eli savulohisalaattia, jossa päällä tuoretta tilliä. Huomatkaa, Suomi 100 teeman mukainen lautanen. Wow, mikä koboltinsininen !

Kaiken kaikkiaan testaajaksi pääseminen oli kiva juttu. Muuten ei olisi lähitulevaisuudessa tullut ostettua Friggsin tuotteita. Luulen, että muutama maku jää sellaiseksi, että niitä löytyy aina keittiömme kuivakaapista. Kokeilu on siis muuttanut käsitystäni, siitä lapsuuden aikaisesta kuivasta ja mauttomasta riisi-/maissikakusta, maistuvaksi ja kyllä...maukkaaksi vaihtoehdoksi vaikkapa kahvin kanssa, välipalana jne. Keventää voi myös aina, joten nämä ovat oiva kaveri painonhallintaan. 

Lisätietoa kaikista testatuista tuotteista, sekä monista muistakin löytyy 

Kiitos Midsona Finland ja Friggs ! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti